Csokis Karamellás csigák

A múlthéten terméktesztes csomagot kaptam, így most ezen felbuzdulva készítettem el ezt a finomságot. Nagy sikere volt, bár a rosszalló tekintetek amit a fotózás alatt kaptam sejtették, hogy jó lenne ha abbahagynám, mert ennek így nem lesz ám jó vége!

De azért biztosra mentem, sok szép fotó született, amin a kedvenc új kaktuszaim is szerepelnek természetesen 😀

Processed with VSCO with hb2 preset
Az az isteni Karamellkrém <3

Hozzávalók:

Tészta:
100g  rétesliszt
200g finomliszt
100g vaj
1dl tel
2 tojás
100g cukor

Krém:
Csokoládés karamellakrém

IMG_1190

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és egynemű tésztát készítünk belőle, ha kész félre tesszük és állni hagyjuk egy fél órát.

Ha ez letelt, akkor újra átgyúrjuk, és szépen kinyújtjuk, lehetőleg nagyobb téglalap alakúra. Ha ez megvan, akkor a karamellkrémmel megkenjük, és a rövidebbik oldalánál forgva feltekerjük. Majd egy éles késsel 2-3cm vastag csigákat vágunk belőle.

Processed with VSCO with hb2 preset

A sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 35 perc alatt készre sütjük őket. 20 perc után én megszórtam a tetejét cukorral, és felső sütésre kapcsoltam, hogy rákaramellizálódjon, mire elkészül teljesen.

A karamellkrém épp elfogyott mire elkézültem volna, de bevallom mikor megkóstoltam, hogy milyen is elkövettem egy óriási hibát. Sajnos magával ragadott a különleges ízvilág, és kb a krém negyedét “megkóstolgattam” 🙂

Processed with VSCO with hb2 preset

A karamellkrémet a le Gourmet de Bourdeaux biztosította számomra!

Hasonló bejegyzések