Tökéletes Chia puding

Ezt a receptet @breakfastloverlili oldalán olvastam, onnan is emeltem át, mivel ez alapján készítettem és jó lett, így nem is változtattam rajta semmit!

IMG_0965
Ez a pohár a kép utáni mosogatás közben el is tört sajnos, így jól nézzétek meg, mert tögget nem látjátok 🙁

“A chia pudingnak annyi variációja létezik, ahány ember. Én most egy alap receptet mutatok, és majd azt fogjuk később felturbózni 🙂

A tökéletes chia pudinghoz az 1:6 arányt kell betartanunk. Egy egység chia maghoz 6 egység nedvességet kell adnunk. Ez azt jelenti, hogy kb. 1-1,5 ek chia maghoz 1 dl folyadék kell.
Milyen folyadékot használjunk? Embere válogatja. Én leginkább sima 1,5%-os tejet, kókusztejet vagy mandulatejet szoktam használni, de ugyanígy működik szójatejjel, laktózmentessel vagy vízzel.
Ha kiválasztottuk a folyadékot, tegyük bele a megfelelő mennyiségű chia magot, nagyon alaposan keverjük össze és egy estére tegyük a hűtőbe, hogy elérjük a kívánt állagot.

 

Ha este megtörtént a varázslat, és reggelre kész a pudingunk, akkor már csak az ízesítés van hátra.
Amit belekerülhet: pl. méz, nyírfacukor, kókuszreszelék, fahéj, kakaópor, vanília stb.
Ami rákerülhet: igazából bármilyen gyümölcs – ebben az esetben nem feltétlen kell édesíteni magát a pudingot-, magvak, müzli stb.”

IMG_1044

Vélemény, hozzászólás?