Vasárnapi VendégBloggerem a StyleForLess Bloggere

Szép jó reggelt mindenkinek! Ma reggel egy Szegedi bloggertársam mutathatom be nektek, akivel először dolgoztunk közösen, de szerintem nem utoljára!

Hadd mutassam be nektek a Style for Less bloggerét Márta Nikolettet.

IMG_6656

1. Mi motivált arra, hogy belépj a bloggerek világába?
Már tizenéves koromban rajongtam a smink és szépségápolási termékekért. Akkoriban ez volt a szenvedélyem és rengeteg terméket gyűjtöttem össze az évek során. Arra gondoltam, jó lenne valakivel megosztani a kedvenceimet, így belekezdtem egy beauty blog írásába, aminek nagy meglepetésemre jelentős sikere lett. Előfordult olyan is, hogy megállítottak az utcán, mesélve mennyire tetszik az oldalam.

 

Később, 2-3 év szünet után, úgy éreztem hiányzik valami az életemből, így hosszú hezitálás után eldöntöttem, hogy újra írni szeretnék. Elindítottam a mostani oldalt, ami nagyrészt a divat iránti szenvedélyemnek ad otthont, de folyamatosan tervezem a változatosabb bejegyzéseket, amik remélem egyre több olvasónak fognak segíteni és ötleteket adni.

2. A blog életében mi volt a legnagyobb sikerélmény, ami esetleg a Te életedre is kihatott?

A mostani oldal elég kezdő cipőben jár, de már most nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, illetve bátorítást, hogy most ne hagyjam abban! Úgy érzem ezúttal a lelkesedésem megállíthatatlan és akkor érzem magam a legjobban, ha alkothatok. Egyenlőre ’csak’ az online térben, de egyszer remélem kézzel fogható dolgokat is elindíthatok. A sok hozzászólás, illetve a különböző cégek megosztásai, a magyar tervezők  támogatása nagyon sokat jelent a blog életében.

3. Melyik a kedvenc bejegyzésed a blogodon?

Nem tudok egy kedvencet kiemelni. Talán ahol sikerül kilendülnöm a komfortzónámból és valami újat mutathatok. Törekszem mindig egyre jobb képeket készíteni, hogy át tudjam adni a ruhák, az anyagok, és az összeállítás hangulatát. Ahol egy egész kis beszélgetés indul el, azok állnak a szívemhez legközelebb.

4. A saját platformon blogolás miben ad neked nagyobb teret, mintha valamelyik szolgáltató szerverét használnád?

Egyenlőre a Blogger felületét használom egy általam választott sablonnal. Szeretem, hogy teljesen személyre szabhatom így az oldalt, bár néha túlságosan sokáig vagyok elmerülve a HTML kódokban. Most konkrétan 3 éjjelembe került, hogy egy újabb, átláthatóbb felületet adjak a blognak, de megérte! 🙂

 


 

Most pedig következzen egy újabb isteni sütemény, amit a vendégbloggerünk sok képpel, és önálló kommentekkel színesített 🙂 

Amerikai almás pite 2 személyre

IMG_6652

A konyha számomra nem jelent maximálisan biztonságos terepet, így egy könnyen elkészíthető receptet választottam. Remélem a Blogodat olvasgatva (és nem csak előtte ülve), én is tanulok majd valamit. 🙂

 

Hozzávalók:

A tésztához:

250 g búzaliszt
2 db kisebb méretű tojás
3 evőkanál kristálycukor
1 csomag sütőpor
200 g vaj

IMG_6599    IMG_6620   IMG_6606

A töltelékhez:

1-3 db alma
40 g búzaliszt
130 g barnacukor
2 kávéskanál fahéj

IMG_6622

Elkészítési idő 20 perc, Sütés 30-40 perc

 

Ehhez a recepthez én két kisebb pite formát használtam, amit az F&F kínálatából szereztem be. Az alma mennyiséget lehet változtatni, formához függően, ki milyen magasra szeretné. Ez az adag 2 személyre maximálisan elegendő.

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálba kiöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, tojást, cukrot, vajat és először egy keverő kanállal, majd kézzel jól összegyúrjuk.

Tulajdonképpen a tészta hozzávalói mind mehetnek egybe, csak a vajat kell picit megolvasztani. Ha mindent jól csináltunk 5 hozzávaló lesz a tálban. Ez még nekem is sikerült! 🙂

animáció

  1. A tésztát betesszük a hűtőbe, míg az almákat előkészítjük.
  1. Meghámozzuk az almákat, majd minél kisebb kockákra, vagy szeletekre vágjuk.
  1. Hozzáadjuk az édes összetevőket, a cukrot és a fahéjat, majd összeforgatjuk.
  1. A tésztát egy nagyobb és egy kisebb darabra osztjuk. A kisebb lesz a pite teteje.
  1. A nagyobb felét kettéosztjuk, majd egy borosüveg vagy pohár segítségével kicsit kinyújtjuk és a két formába nyomkodjuk.
  1. Beletöltjük a cukrozott, fahéjas almát. Nagyon finom és isteni az illata!
  1. A megmaradt tésztát is megfelezzük, nyújtjuk, majd a formák tetejére simítjuk egy kicsit vizes kézzel. Csak nyomkodjuk a tésztát mindenhova, hogy befedje a pite tetejét.

IMG_6635

Ha több időnk van, gyönyörű rácsos pitét is készíthetünk, ebben inkább kérjétek a tisztelt szakértő (serpenyővirtuóz) segítségét! A bénázást amit műveltem szerencsére nem örökítette meg senki 😀

 

  1. Végül szurkáljuk meg villával, hogy jobban nézzen ki, (amúgy csak a gőz miatt kell, vagy mi) valamint egy kis barnacukorral is megszórhatjuk.
  1. A legjobb rész pedig amikor végre betehetjük a sütőbe, 160-180 C fokon. Nekem 40 perc alatt készült el.

IMG_6642

Addig szabadon tevékenykedhetünk, vagy ülhetünk a sütő mellett ha kedvünk tartja, imádkozva, hogy minden rendben menjen odabent 🙂

IMG_6646

Jó étvágyat!

MN

 

IMG_6686

IMG_6685

 

IMG_6646

 

Vélemény, hozzászólás?