Kinder álomtorta csokifüggőknek

Előre szólok, hogy ez a torta veszélyes vállalkozás, mert már a fotók nézegetése is olyan élményt nyújthat ami bármilyen fogyókúrát tönkre tehet, illetve ha nem fogyókúrázol akkor is minimim egy 300 grammos oreós milka ezután biztosan le fog ugrani a torkodon, mert nem tudod majd megállni, ezt garantálom!

 

image4

Alaptésztaként a már jól bevált piskóta receptet használtam, biztos ami biztos:
Piskótához:
5 tojás
16dkg kristálycukor
16 dkg liszt
csipet só
vaj és liszt a formához
50g kakópor
Krém:
500ml habtejszín, legalább 30%-os
300g étcsokoládé
100g porcukor
100g holland kakaópor
Bevonat:
100g étcsokoládé
50g rama margarin
4 db kinder bueno
4db kindercsoki
4db ferrero rocher
1 zacskó Kinder Schoko Bons
1 Kindertojás
Szabadon választott celebrations csokik
IMG_4157
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral egy elektromos habverővel 4-5 perc alatt keverjük habosodásig. Ezután szitáljuk bele a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán keverjük a tojásos masszához,és most adjuk hozzá a csipet sót is.
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20-22cm-es tortaformát és öntsük bele a tésztát. Majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, csak ezután vágjuk 3 egyenlő részre.
A Krémhez a habtejszínt verjük kemény habbá, és mikor már teljesen kész adjuk hozzá a porcukrot, majd a kakaóport. Amikor ez megvan egy fém lábasban olvasszuk meg a csokoládét, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már nem forró, de még kenhető állapotban van, akkor kezdjük el a habhoz kanalazni, és habverővel folyamatosan oszlassuk el egyenletesen.
Amikor mind benne van, akkor mehet a hűtőbe hűlni.
IMG_4159
A kész lapokat tegyük a tányérra vagy torta tartóra amin szervírozni szeretnénk majd a tortát, és kezdjük el vastagon bekenni a krémmel, minden szintet. Amikor kész az oldalát is kenjük meg a maradékkal. Majd az előzőleg használt lábasban tegyük oda a megmaradt csokoládét és adjuk hozzá a vajat. Amikor teljesen felolvadt benne a vaj, zárjuk el, és hagyjuk visszahűlni. Amikor már kezd megdermedni egy fakanál segítségével kezdjük el a torta szélére adagolni. először csak egy nagyjából két centiméter vastag kört rajzoljunk, majd ebbe csorgatva tudjuk elérni, hogy a tortánk szép mintás legyen a csokoládé bevonattól. Amikor megvan a maradék csokit a tetejére kenjük és a fakanállal elegyengetjük.
A választott csokoládékkal tetszés szerint díszítjük 🙂
 Szokatalnul sok fotó készült róla, de szerintem érthető okokból, előre szólok tuti benne lesz az év végi kedvenc receptek között, és az áprilisi naptárak között is várható valamelyik fotó!
image8

image5

image4

Ne felejtsetek el felíratkozni az újdonságokról szóló üzenetekre a jobb oldalon található blogkövetés menüpont alatt!

Köszönöm 🙂

Vélemény, hozzászólás?