Vasárnapi VendégBloggerünk a Tétova Ínyenc blog szerkesztője!

E heti vendégem a Tétova Ínyenc Blog szerkesztője Dimén-Varga Tünde, aki Székelyudvarhelyről írja nekünk színvonalas blogját! Fogadjátok szeretettel a vele készült kis riportomat, és a receptet amit nektek készített a kérésemre!

16481_1484721995171717_980342835832556792_n-300x300

“A sütés-főzés számomra leginkább kreatív önkifejezés, terápia. Szeretem az egyszerű, jóízű ételeket, szezonális, helyi alapanyagokat, de más népek konyháját is. Utazásaim során szívesen kóstolok és mindig hazahozok néhány új receptet, helyi alapanyagot. Legszívesebben zöldségekkel és gyümölcsökkel főzök, a színes ételeket elkészíteni is gyönyörűség.”

Jöjjenek a kérdéseim:

1. A Tétova Ínyenc, igen találó és egyedinév, hogyan született meg az ötlet amely alapjául szolgált?

Régóta kacérkodtam a blog írás gondolatával, elég nehezen szántam rá magam. Innen a tétova jelző, az ínyencet nem kell magyaráznom. Ráadásul, mikor beírtam a keresőbe, kiderült, hogy nincs is ilyen szókapcsolat. Soha nem gondoltam, hogy ekkora örömet okoz a blogolás, különben nem tétováztam volna!
2. Csodás képeket láthatunk az oldaladon, honnan meríted az ötletet a tálalási kompozíciókhoz?

Eleinte csak az ételt fényképeztem, aztán rájöttem, hogy jobban tetszik, ha van egy találó kompozíció. Virág mindig van itthon, mostanában pedig a csipke a kedvencem, mert édesanyámtól és anyósomtól kaptam egy csomó régi csipkét. Teljesen amatőr vagyok, így nagyon tudok örülni, ha olyan látványt sikerül elérnem , ami másoknak is tetszik.

3. A blogon található receptek közül jó néhánynál olvashatjuk, hogy saját kreáció, milyen körülmények között születnek általában?

Sokszor abból indulok ki, hogy mi van itthon, külön kihívás, ha úgy főzök, hogy nem vásárolok hozzá semmit. Máskor egy hozzávaló tetszik meg egy időre(ebben a szezonban a narancs) és kísérletezem vele. Megint máskor látok valahol egy szép képet, az alapanyagok viszont nem kedvemre valók, így a recept teljesen átalakul a kezem alatt.

4. A blog életében mit tartasz a legnagyobb fejlődésnek, fordulópontnak eddig?

Kezdetben azt hittem, hogy csak az ismerőseimnek érdekesek a blogbejegyzéseim. Fordulópont volt, mikor kezdtek megjelenni a bejegyzéseim az nlcafe-n, startlapon, cafeblogon. Szívemnek kedves volt az is, amikor nyomtatásban jelentek meg receptjeim az erdélyi nők magazinjában, a Nőileg-ben.


DSCF6639

Most pedig következzen tőle egy recept, amelyet nagy szeretettel készített el nektek:

Gesztenyegolyó cupcake

(Tulajdonképpen a Gesztenyegolyó tortámat „szabtam át” cupcake formára. Miért is hittem, hogy egyszerűbb? J)

Hozzávalók  12 cupcake-hez

A muffinokhoz:

10 dkg vaj
15 dkg cukor
10 dkg étcsoki
2 tojás
15 dkg liszt
3 evőkanál tej
1/2 kk sütőpor

A gesztenyegolyókhoz:

25 dkg gesztenyepüré
10 dkg étcsoki
1 ek olaj

A krémhez:

25 dkg gesztenyepüré
25 dkg mascarpone
1 dl tejszín
10 dkg vaníliás porcukor

DSCF6621

 

Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. A csokit és a vajat kis lábosba teszem és gőz fölött felolvasztom. Hagyom langyosra hűlni, majd hozzákeverem egyenként a tojásokat. Ezután jön a cukor, a tej, végül a liszt és a vele elvegyített sütőpor.

A muffinsütőbe papírkapszlikat teszek és kb. 25 perc alatt megsütöm a muffinokat.

DSCF6637

A gesztenyegolyókhoz a gesztenyepüréből 12 golyót formázok. A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztom. A gesztenyegolyókat beleforgatom és hagyom a csokit rádermedni. Egy kevés csoki meg fog maradni, ez megy majd a hab tetejére.

A krémhez a hozzávalókat kézi robotgéppel habosra kavarom.

DSCF6628

A kihűlt muffinok közepét kiszedem. Az így keletkezett lyukba elrejtem a gesztenyegolyókat. A gesztenyés krémet habzsákba teszem és mindenik muffin tetejére nyomok egy jókora adagot belőle. A végén a megmaradt csokiból is csöpögtetek rá.

“Mindig tudd, a dolgok egyszer történnek meg veled; a legértékesebb idő a pillanat, amelyben élsz.”

DSCF6627

 

Új modul jelent meg a blog oldalsávjában, ahol fel tudtok íratkozni, hogy minden új bejegyzésről, és az ilyen játékokról is értesítést kapjatok a közeljövőben! Hálás lennék ha feliratkoznátok!

Hasonló bejegyzések