Barcelona, te csodás <3

2015. November – Fedezzük fel együtt Barcelonát!

IMG_0836
Kis csapatunk városnéző túrára indul <3

Az egész egy közös filmezéssel kezdődött, ahol megbeszéltük, hogy nekünk az záróvizsgák előtt még el kell menni valahova kikapcsolódni. Ezt a legjobbkor találtuk ki, mert a Wizzair repjegy akciókat hirdetett, így először repjegyet szereztünk, majd ehhez foglaltuk a szállást.

Na igen “A szállás”, a nyaralásoknál sokszor nem vesszük figyelembe milyen fontos is, hiszen a nap legnagyobb részében nem itt vagyunk, de nagyon nem mindegy hol hajtjuk álomra a fejünket!

IMG_0834
Ilyen kínálatban nehéz választani!
IMG_0846
A környező kisboltban hasonló finomságokat vettünk minden reggel 🙂

Mi a Centric apartment Gaudi-t választottuk, életünk legjobb választása volt eddig! A tetőtérben volt a szállás, csodás kilátással a városra, 10 perces sétára a városközponttól, szóval, ha lehetőségetek lenne rá ide foglaljatok, vagy a környéken! A közelben találtok pékséget, szupermarketet, kávézót is. Az árak tekintetében azt mondanám semmivel sem drágább, mint mondjuk Budapest. 3 euróból bőven jól lehet lakni reggel, és 9-10 eurós menük vannak még a fő utcán, a Ramblason.

IMG_0782

Erről az utcáról nyílik a piac, amire mindenképp menjetek el! 1euróért friss gyümölcssalátát adnak, és smoothie-t is itt érdemes venni 30-40 fajta közül lehet választani potom pénzért!

A repülőtérről a aerobus-szal tudtok a központba menni, amire 2 euró a jegy, s már érkezéskor megvásárolhatod a jegyed a visszafalé útra is. Össze sem lehet hasonlítani a Budapesten található buszokkal! Van rajta ingyen wifi, és konnektorok! Tiszta, és a vezető nem idegbeteg. Megvárja, amíg mindenki felpakolja a cuccait, hiába van óriási bőrönd nálad, még segít is. A jeggyel együtt adnak térképet is, amelyen kuponok vannak amit az egész városban fel tudtok használni!

IMG_1022

IMG_0952
Ez tulajdonképpen kép a képben lett 🙂

10 euróért vettünk egy kártyát, T10 a neve, amivel kb. 1euró/utazás áron tudunk közlekedni. Gyakorlatilag a közlekedés így olcsóbb, mint Budapesten, de színvonalasabb! Mi 4en vettünk egy ilyet, és 3 nap alatt használtuk el a rajta lévő krediteket, mivel szinte csak a metrónál használtuk, oda is egymás után sorban, mégsem okozott problémát a rendszernek.

Látnivalók közül mindeképp nézzétek meg a Park de la Ciutadellát, és a Montjuic olyan élményt ad, amit ritkán érez az ember. Visszagondolva bármikor ott állnék még egy fél órácskát a tetőteraszon és nézném a várost fentről. Előtte csodás zenélő szökőkút található, és a mesterséges vízesés szerű szökőkút is ámulatba ejtő! A Szent Pál kórház mellett található gótikus rész egy egész negyedet magában foglal, csodás és lélegzetelállító épületekkel!

Most pedig jöjjenek a fotók, amiket öröm nézegetni 🙂

IMG_0837
A híres Gaudi által tervezett csontház (Casa Batló), és a még mindig épülő Szent Család templom (Sagrada Família)

IMG_0855

IMG_0877
Gyönyörű szökőkutakban nincs hiány! (Plaza Real)
IMG_1019
A Montjuic előtti szökőkút lélegzetelállító!

IMG_0966

IMG_0921
Nem fogytunk egy dekát sem, pedig napi 15-20 km-t is megtettünk 🙂
IMG_0907
A spanyol specialitásokat sem hagyhattuk ki természetesen 🙂
IMG_1044
A Güell parktól többet vártam, de önmagában nem volt rossz 🙂
IMG_1100
Elmélkedés közepette 🙂
IMG_1098
Egy kis Tapas bármikor jöhet!
IMG_1028
Ez a fotó az év képe díjat nyerte a galériámban!
IMG_1036
A Güell parkban nem csak a mozaikok különlegesek 🙂

 

IMG_1102
Végül azért megkóstoltuk a pizzát is 🙂
IMG_1106
A Montjuic minket is magával ragadott 🙂 <3
IMG_1129
1 eurós szuvenírek seregével tértünk haza 🙂

Hasonló bejegyzések