Sütőporos Fánkok

Gyors, egyszerű és nagyon finom! Kell ennél több? Mindössze 20 perc alatt elkészül és már mehet is a forró olajba, nem kell dagasztani, külön várni amíg megkelnek! Csak összegyúrja az ember, kinyújta és már lehet is szaggatni, onnan pedig a serpenyőbe!

Processed with VSCOcam with m3 preset

Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum
25 dkg liszt

sütéshez 0,5 liter olaj
tálaláshoz fahéjas porcukor/lekvár

Processed with VSCOcam with m3 preset

 Elkészítés:

A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani. Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre. Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak. Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Az eredeti recept Hópihe Konyhájában született meg.

Processed with VSCOcam with m3 preset

Vélemény, hozzászólás?