Tízperces Bögrés Pillefánkok

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás!  És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem

Processed with VSCOcam with m3 preset

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl
(140 g-os kiszerelésű)
De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Processed with VSCOcam with m3 preset

A recept a Rupáner Konyhából származik eredetileg.

 

Vélemény, hozzászólás?