Tízperces Bögrés Pillefánkok

by on

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás!  És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem

Processed with VSCOcam with m3 preset

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl
(140 g-os kiszerelésű)
De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Processed with VSCOcam with m3 preset

A recept a Rupáner Konyhából származik eredetileg.

 

You may also like