Tökéletes rántotta / omlett recept

Ma egy olyan receptet fogok veletek megosztani, ami hosszadalmas próbálkozások eredménye, és a blog alapötletét és az Instagram galériám képeinek nagy részét is ez az étel alkotja különböző formákba öntve, megannyi változatban elkészítve, de mindig tökéletes eredményt elérve!

 

IMG_0522
Szendvics feltétként is tökéletes!

 

 

Ez pedig a rántotta vagy omlett attól függ összekevered e a serpenyőben vagy szép lassú tűzön sütöd meg.

És igen ezért ” Serpenyő Virtuóz Blog” az oldal neve ugyanis a süteményeken kívül ez a másik szakterületem, mivel gondolhatjátok, hogy egyetemista létemre nem állok neki megfőzni egy pacalt ami mondjuk legalább 4-5 sőt néha anyukám 6 óráig is rotyogtatja az amúgy számomra oly kedves ételt, ami nélkül nincs igazán nagy ünnep a családunkban!

 

Tehát a recept a következő lenne ezután a kicsit hosszadalmasra sikerült bevezető után :

IMG_1195
A snack kolbász is új értelmet nyert 🙂

 

Hozzávalók ( 1 személyre )

2 db tojás

1 dl tej

1ek oliva olaj

1/2 kk só

½ kk bors

½ kk. fokhagyma por

1 kis fej lila hagyma

1 kisebb paradicsom

10 dkg reszelt sajt

15 dkg sonka

 

Elkészítés

A tojást egy kis tálban összekevered a tejjel és a fűszerekkel, a serpenyőbe beleteszed az olíva olajat és felforrósítod benne. Mikor már elég meleg,akkor beleborítod a keveréket. Takarékon nyugodtan otthagyhatod nem fog leégni, addig darabold össze a lila hagymát, reszeld le a sajtot és darabold össze a hagymát, ezeket szépen sorban add hozzá a közben megszülető műremekhez. A paradicsomot a végén tedd rá, karikára vagy fél karikákra vágva éppen hogy csak kicsit megfonnyadjon a tetején.

 

Kb 7-8 perc alatt készre tudod sütni a reggelit! Friss zsemlével vagy kiflivel nem is indulhatna jobban a nap! Hidd el nekem , egy ilyen reggeli után biztosan nem leszel éhes délig minimum !

A mozzarella sajt különösen jó ötlet volt 😀 Szívből tudom ajánlani!

Az igaz, hogy én nagyon gyorsan szeletelek már a konyhában szóval lehet neked nem árt, ha előtte mondjuk odakészíted a hozzávalókat és nem közben kell kapkodnod, ne adj isten még odaég az alja ha elsírod magad hagyma pucolás és szeletelés közben. Jobb az ilyesfajta meglepetéseket előre elkerülni!

 

 

Jó étvágyat kívánok hozzá !