Mákos / Diós Hókiflik

Jó esetben mindenkinek van arról emléke, hogy nagymamája karácsonykor a frissen sütött hókiflikkel várja az unokakát, akiknek kötelező enni belőle, ha szeretik ha nem 🙂
Na már most nálunk ez a sütemény nem időszakos, mivel a nagymamám egyik kedvence, így nálunk bizony bármilyen családi eseményen elő tud kerülni a tarsolyából 🙂
 
 

Processed with VSCOcam with m3 preset

 
Hozzávalók:
 
fél citrom reszelt héja
1 db tojás
2 db tojássárgája
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
50 dkg finomliszt
1 csomag vanillincukor
porcukor 
30 dkg ráma margarin

 

 
Elkészítés:
 
A liszttel elmorzsoljuk a rámát, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
 

Processed with VSCOcam with m3 preset

 
 
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk. 
 
Megolajozott sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.
 
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?