Raffaello Krémes

Apukám nagy kedvence a kókusz, bármivel le lehet venni a lábáról, legyen az szaloncukor vagy egy sima doboz bonbon. Így karácsonyra készítettünk neki egy különleges süteményt, amely gyakorlatilag 50%-ban csak kókuszból áll, így sehogy sem tud belekötni.
 
 
 

Processed with VSCOcam with m3 preset

 

 
 
Hozzávalók:
Laphoz:
3 tojásfehérje
15dkg porcukor
1kk szódabikarbóna
15 dkg kókuszreszelék
5dkg rétesliszt
Krém:
3 tojássárgája
3dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
Tetejére: 
10dkg kókuszreszelék
 
 
 
 IMG_1600
 
 
Elkészítés:
A laphoz a tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá fokozatosan adagolva a porcukrot. Amikor szép fényes és kemény akkor fakanállal keverjük bele a többi hozzávalót, és egy 30×40 centis tepsibe, amit sütőpapírral béleltünk ki kenjük szét az így kapott masszát. Majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük meg, amíg el nem kezd kicsit barnulni a teteje.

Processed with VSCOcam with m3 preset

 
 
A krémhez a tojást és a vaníliás pudingport a porcukorral főzzük fel a 3dl tejben, mintha csak sima vaníliapudingot készítenénk. Amikor besűrűsödik zárjuk el, és hagyjuk teljesen kihűlni. Addig a vajat daraboljuk kis kockákra és amint kihűlt a krém habverővel dolgozzuk össze az egészet, a kókuszreszelék hozzáadásával.
IMG_1600
Amint a lap kihűlt a tetejét kenjük meg a krémmel és a kókuszreszelékkel a tetején vastagon megszórva ehetjük is.

Vélemény, hozzászólás?