Azonnal puha, és ízletes mézeskalács recept!

Mézeskalács receptet régóta kerestünk, de idén találtuk meg azt amit azonnal ehetünk is, méghozzá Bibimoni oldalán.
 
 
 
Innen másolom át nektek, mert így jó ahogy van, nem változtattam rajta semmit, csak alapból 3x ennyi adagokat használtam, hogy elég legyen az amúgy is édesszájú családnak 🙂
Hozzávalók:
 
1,25 dl méz 
50 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
2kk szódabikarbóna
2 tojás
15 dkg margarin
 
 
 
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal.
A többi hozzávalóval egy jól formálható masszává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm vékonyságúra kinyújtjuk, és a karácsonyi formákkal kiszúrjuk.
Előmelegített (180 fok) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Azonnal puha lesz. 
Zárható dobozban tároljuk!
 

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket midnekinek, és sok finomságot kívánok az ünnepi asztalra Nektek!
 
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?