Sajtos-szezámmagos rúd / Sajtos pogácsa alaprecept

A hétvégén vendégségben voltunk, ahol ezt a nagyon finom és mégis pofon egyszerű kis sós süteményt kóstolhattuk meg, gyorsan el is kértem a receptet, hogy mindenki tudjon róla! 
A tészta omlós és puha,  mégis roppan amikor az ember beleharap, szóval maga a tökély ez a kis aprósütemény!
35 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg reszelt sajt
3-4 ek tejföl
1/2 ek só
1 ek ecet
1 tojássárgája a tetejére
A hozzávalókat a sajton kívül egy nagy tálba tesszük és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. Nyújtódeszkán ceruza vastagságúra nyújtjuk és nagykéssel, vagy a pizza szeletelővel csíkokra vágjuk, vagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük a tojássárgájával és reszelt sajtot, vagy szezámmagot szórunk rá. 230 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. 
Én alapból dupla adaggal szoktam nekiállni, mert egy adag mire kisül gyakorlatilag el is fogy!
Szóval ha tényleg meg szeretnénk vele kínálni a vendégeket akkor ne egy adaggal készüljünk 🙂
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?