Sós – Köménymagos keksz

Az új angol mintás tányérom muszáj volt valamivel felszentelni, így a család a hétévégén köménymagos-sós kekszet ropogtathatott 🙂










Hozzávalók:

35 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tk só
2 ek köménymag
1 dl víz
1 csomag szalakáli
6ek tejföl
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat egy tálban összekeverjük és hozzáadjuk a fűszereket. Egyszerűbb, ha a vajat előtte kicsit megmelegítjük a mikróban, így gyorsíthatunk a munkafolyamaton. 
A szalakálit a vízben keverjük el, és így adjuk az eddigiekhez, majd szépen fokozatosan a lisztet is forgassuk bele. 
Az így kapott masszát egy nyújtófával nyújtsuk fél cm vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggathatjuk is. 
220 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt szépen aranybarnára sülnek!
Ez az alap verzió, azonban a második adagra én tettem egy kis tojást, mert úgy szebb színe lett a sütés után, ehhez egy tojást kevertem el egy fél evőkanál ketchuppal és egy fél evőkanál köménymaggal, majd megkentem vele a kis kekszeket, amik így inkább már pogácsára hasonlítottak, de mindenképp finomak, és az a lényeg!
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?