Citromos – Levendulás Ribizlis Pite ❤️

A délután folyamán olyan sütemény ehetnékem volt, így fogtam magam és nekiálltam készíteni valami finomságot, amit utána a közelben lakó ismerősökkel gyorsan meg is ettünk, ahogy elkészült 🙂
 
 
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg liszt
1 dl tej
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
3 dl habtejszín
100 g ribizli
5 szál levendula
1 nagyobb citrom
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, és a sárgáját a cukor felével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és végül a lisztet valamint a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük és a masszához keverjük. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát, és 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük, illetve  tűpróbáig.
Amikor elkészült hagyjuk hűlni, közben a tejszínből a cukor és a citrom levének hozzáadásával kemény habot verünk. Mielőtt elkészülne beletesszük a levendula virágokat is.
Ahogy kihűl a tészta a tetejére kenjük a habot, és ribizlivel díszítjük. Én egy pár levendula virágot és egy szelet citromot is tettem rá, hogy még szebb összhatást kapjunk a végén.
– Palkó –

 

Vélemény, hozzászólás?