Túrós – Fügés “mindenmentes” Álom!

Egy instagram kép alapján készítettem ezt a csodát, ami ízben és látványban is mindenkit el fog ragadtatni, aki meglátja, megkóstolja! 
Elkészítése nem bonyolult, a hozzávalók listája is igen rövid, tulajdonképpen “5 hozzávalóból” is lehetne a címe 🙂
 
Hozzávalók:
 
20 dkg natúr zabpehely
3 tojás
3 ek por alapú édesítő
6 db füge
20 dkg sovány túró
(1 evőkanál kókuszreszelék – opcionális)
 
Elkészítés:
 
A zabpelyhet egy tálba öntöd, és hozzá adsz 2 evőkanál édesítőszert, és ha szeretnél bele kókuszt akkor azt is ide öntöd. 
A 3 tojást egészbe ráütöd, és elkevered, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. 
 
 
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (15X25) teszed, és 15 perc alatt készre sütöd. Amikor kész van kiveszed és a sütőpapírral együtt kiemelheted a tepsiből. Amikor ez megvan a túrót egy villával és egy kanál édesítővel elkeversz. 
Majd fogod a fügéket és szépen feldarabolod, ahogy a képen is látod!
 
Ha a zabpehely kihűlt, akkor a villa segítségével egyenletesen eloszlatod a túrót és a tetejére rápakolod a füge szeleteket. 
 
Ha ez megvan egy nagy késsel a fügét belenyomkodod a túróba és egy órára a hűtőbe teszed.
 
 
 
Ajánlatos már alapból egy vágódeszkán összerakni, és így pakolgatni, elkerülve az esetleges baleseteket 🙂
 
Amikor kellően lehűlt, akkor a nagy késsel egyforma szeleteket vágsz belőle és már ehetitek is!
 
Egészséges, finom és egyszerű desszert, esetleg uzsonna lehet belőle!
 
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?