Chilis párolt zöldségek – szénhidrát csökkentett tésztával

Az utóbbi időben próbálok olyan ételeket fogyaszani ami azon túl, hogy jól néz ki egészséges és finom is! Ebből az új felfogásból született meg a múlthéten ennek a fogásnak az alapötlete, de az elkészítés után nem volt már rendes fény, sem pedig kedvem fotózgatni, így ma reggel elkészítettem Nektek ezt a receptet!
Hozzávalók: 2 személyre
1 nagyobb kaliforniai paprika
3 db nagyobb paradicsom
1 fej lilahagyma
1 tk durvára őrölt chili paprika
1 tk só
16dkg Update1 Rigattoni tészta
Elkészítés:
 
A tésztát feltesszük főni, hogy mire megfő elkészüljön a feltétként szánt párolt zöldség.
Ezután a zöldségeket vágódeszkán daraboljuk. A paradicsomat cikkekre vágjuk, majd azokat megfelezzük, a hagymával szintén így járunk el. A paprikát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és felkockázzuk.

A serpenyőbe belecsorgatjuk az olívaolajat, majd beletesszük a zöldségeket, és közepes lángon fedő alatt 3-4 percenként kavargatunk rajta amíg a tészta el nem készül. Az utolsó kevergetés során, ami után a tésztát szűrjük le rászórjuk a chili paprikát valamint a sót.
Elzárjuk a gázt és pár percig a fedő alatt hagyjuk még fonnyadni őket.

Vélemény, hozzászólás?