20 perces sajtos – tejszínes tészta egyenesen a sütőből

Könnyű, gyors mégis laktató ebéd kellett hirtelen így jött a szokásos nézzük mi is van itthon, ami mellett még lehet közben értelmes dolgokat csinálni.
Igen, mert mivel tulajdonképp ezt csak össze kell keverni, majd betolni a sütőbe lényegében közben betehetsz egy mosást, és felporszívózhatsz a nappaliban, majd tálalhatsz és kész is az ebéd 🙂
– Tapasztalatból mondom –
Hozzávalók: 
40 dkg penne tészta
3 dl tejszín
1 dl víz
1 fej fokhagyma
só, bors
20 dkg sajt
5 szelet csirkemell sonka
Elkészítés: 
A tésztából egy sort a tepsi aljába teszel, és belocsolod a tejszínes fűszeres szószal, amit a víz, tejszín és a fűszerek hozzáadásával készíthetsz el. A tésztát nem kell előfőzni, majd megpuhul a sütőben!
Ezután tedd rá a sonkákat, majd erre egy vékony réteg sajtot. Jöhet a következő réteg tészta, és ezt öntsd fel teljesen a lével. Úgy, hogy a tésztát teljesen ellepje a lé.
A 220 fokra előmelegített sütőbe tedd be 10 percre, majd amikor ez letelt akkor tedd rá a maradék reszelt sajtot és süsd aranybarnára.

Vélemény, hozzászólás?