Füszeres csirkemellek, firss bruschettával

Nagy diéta folyik a Gelei József utcában itt Szegeden, mindenki fogyózik aki csak él és mozog, így egykis arculatváltáson kívül azt is észrevehettétek az utóbbi időben, hogy egészségesebb és mégis finom, laktató ételek kerülnek nálunk terítékre!
 
Ebből hoztam nektek egy újabb receptet, ami egészséges, laktató, és mégis finom! Pedig alig 500 kcal egy adag!
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
5 paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
1 tk só
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, és medalionokat vágunk belőle, tehát keresztben szeleteljük, nem filézzük. Majd beszórjuk egykis fűszerporral, és megsózzuk. Előmelegítjük a sütőt, és a fűszersóban fürdő csirkemelleket bazsalikomos extraszűz olívaolajon betesszül sülni. 10 perc múlva megforgatjuk őket, és nagyjából szintén 10 perc alatt pirosra sütjük őket.

A köretként fonkcionáló bruschetta salátát én most készítettem életemben először, de biztosan nem utoljára!
A paradicsomokat szépen felezzük, majd újra felezzük, és negyedeljük, ez kicsit bonyolultan hangzik, de a képen láthatod milyen formában kell kinézzen mire felbarabolod 🙂
Ezután enyhén megsózzuk, és egy tálba tesszük. Megpucoljuk, felkockázzuk a lilahagymát és a tálban levő paradicsomra borítjuk. Az egészet meglocsoljuk egykis bazsalikomos olíva olajjal, összeforgatjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a csirke. 10 perc bűven elég, hogy a friss zöldségek jól átvegyék egymás aromáit, így amikor elkészül a hús, már tálalhatunk is egyből!
A fűszerek és az olívaolaj miatt külön köszönet a Ninivebutik.hu oldalnak!

Hasonló bejegyzések