Fűszeres avokádókrém

A délután folyamán szeretteünk volna sushit készíteni, de az ehhez vásárolt avokádóról itthon derült ki, valójában teljesen beérett, így egyben tuti nem fogjuk feldarabolni. 
 
Pár másodperc alatt született meg az ötlet, hogy akkor ebből bizony avokádókrém lesz!
 
 
 
Hozzávalók:
 
1 nagyobb avokádó
1 teáskanál tejföl
2 tojás
1teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili őrlemény
 
 
 
 

Elkészítés:
 
A tojásokat főzd keményre 10-12 perc alatt, majd hideg vizes hűtés után törd fel őket és tisztítsd meg a héjától. Amint ez megvan tedd őket egy kis tálba és egy villával pépesítsd az egész tojásokat. Amikor már elég apró darabokban vannak, akkor hámozd meg az avokádót, és kis darabokra szétszedve kezd el a villával tovább törni őket. Mivel nekem tényleg egy jó érett darab jutott, így villával is könnyedén pürésítettem a gyümölcsöt. Ha te egy kicsit keményet fogsz ki, akor használj aprító gépet, vagy akár turmixot . 
 
 
 
 
 
 
Ha ezzel a masszával kész vagy add hozzá a tejfölt és a fűszereket. Fél órára-órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és ezután máris tálalhatod a finomságot. 
 
Nagyobb étkezéseknél előételként is nagyszerűen funkcionálhat. 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mi friss paradicsommal és zöldfűszeres mozzarellával ettük, így volt az igazi.
 
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?