Mennyiei kolbászos – szezámmagos leveles pogácsa

Augusztus 20.a a családunkban nagyon fontos dátum, mert a szüleim ezen a jeles napon találkoztak 26 évvel ezelőtt a búcsúban, és rabolták el egymás szívét egy életre, így ez a piros betűs nap nálunk duplán megérdemli az ünnep kifejezést.
 
Ismét nagy baráti összejövetel lesz délután, így muszáj volt valami sós ropogtatni valót összedobjak, amíg elkészül a főétel a bográcsban, hiszen sörkorcsolyára mindig szükség van!
Jött az ötlet, hogy csináljunk szezámmagos rudakat, de az olyan snassz, így inkább mondtam a többieknek, hogy hagyjanak magamra a konyhában, mert alkotok, és nem ehetik meg a sorban kisülő pogácsákat, így mindenki elhagyta a szentélyt.
Így nyugodt körülmények közöt láthattam hozzá az újabb műremek elkészítésének.

Hozzávalók:

2 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta
25 dkg vékonyra szeletelt paprikás, vagy csípős kolbász
100 g szezámmag
3 tojás
2 evőkanál só
15 dkg liszt a nyújtáshoz


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Elkészítés:
A fagyasztott tésztákat félbe vágjuk, és nagyjából fél centi vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Fontos, hogy csak keresztben és hosszában nyújtsuk, ne hajtogassuk, különben nem fognak feljönni, tehát nem lesz tulajdonképpen “leveles”. A felét megkenjük a sós tojássárgájával, és erre jöhetnek a szeletelt kolbászok. Úgy helyezzük el őket, hogy a pogácsaszaggatóval, minél helytakarékosabban tudjuk majd kiszaggatni őket. Amikor ez megvan hajtsuk rá a téglalap másik felét és a felesleges lisztet távolítsuk el róla. Szintén kenjük meg újra tojássárgájával majd szaggassuk ki őket, de hagyjuk még a tésztában, ne szedjük ki a pogácsaszaggatóval. Ha mindegyik kész akkor szórjuk be a tetejét szezámmaggal, és tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe őket.
230 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sülnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
 

Hasonló bejegyzések