Saslik nyári zöldségsalátával

Bizony mindenki szereti a saslikot, és ebben a megleben jól is esik egykis sült zöldség a finom omlós hússal. 

Elkészítése nem bonyolult, csak figyelni kell, hogy ne szárítsuk ki a húsot, főleg mert én pulykamellet használtam, amire különösen oda kell figyelni!

Hozzávalók:

1 kg pulykamell
10 fej vöröshagyma
5 nagyobb paradicsom
5 fej lilahagyma
Csirke főszersó
Salátához:
1 kg uborka
3 db paprika
2 paradicsom
ételecet
1 dl tej (opcionális)
3 ek cukor

Elkészítés:

A salátához mindent szépen daraboljunk fel, majd egy tálban sózzuk le. Hagyjuk állni míg a húst előkészítjük. A pulykamellet két ujjnyi széles, valamint egy ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és a fűszersóval beszórjuk. A hagymát, paradicsomot is szép egyforma gerezdekre vágjuk, ezután szépen sorban a nyársakra tűzzük őket. 
Én a zöldségeket is megfűszereztem a biztonság kedvéért, hogy jó ízesek legyenek. 
Sütés előtt a rács alá tegyünk egy tepsit amit béleljünk ki alufóliával, hogy ne abba csöpögjön és égjen bele a hús meg a zöldséglé. 
Az előmelegített sütüben 20 percig süssük készre 200 fokon. Friss salátával valamint rizzsel tálaljuk, de a salátával is tökéletes párosítást alkot!
A lesózott zöldségekről mosuk le a sót, és engedjünk rá 3-4 dl vizet atól függ mekkora tálban készítjük. Tegyünk a vízbe 1 evőkanál ecetet és a cukrot. Ha fehér levet szeretnénk neki, akkor pedig jöhet a tej. 

Jó étvágyat kívánok!
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?