Citromos – Ananászos Dupla Csokis torta !

Ebben a nagy melegbennemigen volt kedvem sütni, így valami gyors, de azért finom és hideg, frissítő süteményt kellett csinálnom a családnak.



Alapként a már olyan jól bevált Gyümölcsös Álompite receptet készítettem, amit mindenkinek ajánlok, hiszen elronthatatlan és sokféleképp variálható! Annyiban változtattam rajta, hogy az egyik bögre liszt felét kakaóporral helyettesítettem, és darabokra vágott tejcsokit daraboltam bele. A sütőpapírral kibélelt sütőbe felkerikázott ananászt tettem, ami a képen látható módon gyönyörűen megkaramellizálódott a sütőben amíg készre sült a pite.



Hozzávalók a fehér réteghez:

750ml tejföl
2 csomag étkezési zselatin fix
4 nagyobb citrom
100g porcukor

Amikor kisült a piskóta megvárjuk míg teljesen kihűl, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Akkor látjuk majd milyen szép lett a piskóta alján a karamellizálódott ananász.

A piskótát ezután visszatesszük a megfordított sütőpapírra, és újra vissza kapcsoljuk a szélét a tortaformának.





Ekkor a 2 csomag étkezési zselatint 3 dl vízben felmelegítjük, és hozzáadjuk 3 citrom levét.  A 4.et szépen felkarikázzuk és a torta tetején lesznek díszek. 

Az elkészült zselatint egy tálban a tejföllel és cukorral elkeverjük csomómentesre egy kézi habverővel.

Ezután a tortaformában visszaöntjük az egészet és egy órára a hűtőbe tesszük amíg megdermed!

Gyönyörűen tudjuk majd szeletelni, mert a piskóta elég masszív, mégis puha lesz, a tetején a zselatin pedig szintén elvégzi a munkáját. 









Sajnos egyben nemt udtam lefotózni, mert egy nagyobb sereg gyerek tölti nálunk a nyarat a kerti medencében hűsölve, és nem tudják a főszabályt miszerint: Amíg nincs kép nem eszünk!” Így csak a saját szeletemet tudtam nektek lefotózni, de el tudjátok képzelni milyen volt egyben !

– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?