Tavaszi lecsós szelet – párolt rizs körettel

A recept egyáltalán nem bonyolult, sőt inkább azt mondanám, hogy bárki el tudja készíteni, akinek van sütője és egy éles kése otthon, mert igazából ezen 3 hozzávalóból áll az étel, ami mégis elvarázsol bárkit, aki megkóstolja majd!

Hozzávalók:

50dkg sertéscomb
3 paradicsom
3 paprika
Delikát

Elkészítés:

A húst megmossuk és szép tenyérnyi szeleteket vágunk belőlük. A tepsibe 3-4 dl vizet öntünk és 2 evőkanál delikátot szórunk bele.

A szépen feldarabolthúsokat egymás mellé helyezzük a tepsibe és az előmelegített sütőbe tesszük.
A vízben párolódás miatt a hús omlós és puha, mégis ízletes lesz! Anyukámtól tanultam ezt a módszert, aki igazi mestere a sütőben elkészült ételeknek!

20 perc múlva a karikára vágott paprkát és paradicsomot rápakoljuk és addig sütjük míg szép piros húsokat nem látunk a tepsiben.

Rizskörettel tálaljuk, valamint a sült zöldégek is nagyon finomra sülnek mellette a tepsiben!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?