20 perces csoda pite szinte a semmiből !

A sütemény receptje egy hirtelen ötlettel született mivel elmentünk a nagymamámékhoz, ahová éppen akkor állítottak be a rokonok, és gyorsan kellett valami finomat eléjük tenni ugyebár. Amíg a család többi tagja lefoglalta őket, én összedobtam valamit.
Mikor kivittem a pitét, mindenki csak ámult, hogy ezt komolyan most készítettem??? Hiszen csak negyed órája mentem be a konyhába! – De lássanak csodát, igen J
 Nagyjából ugyanennyi idő kellett ahhoz is, hogy elfogyjon, vagy talán  még annyi se!

Bár már a családtagok is tudják, hogy a legfőbb szabály az :


JJJ

” Amíg nincs fotó, nem eszünk ! “

Hozzávalók: 16 szelethez

20 dkg liszt
3 tojás
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 alma
2 evőkanál fahéj

Elkészítés:

A sütőt gyújtsd be, még mielőtt nekiállsz, hiszen mire felmelegszik már tolhatod is be a tésztát majd! 
Ha ez megvan egy tálba tedd bele a lisztet és a cukrot, valamint a sütőport  és a fahéjat. Üss rá 3 egész tojást( S-es méretű volt otthon) és fakanállal keverd össze, amikor már jó sűrű a massza kezd el hozzá adagolni szép lassan a tejet. Az így kapott tésztát tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy tortaformába és szórd bele az almát.

15 perc alatt tökéletesre sül 200 fokon, de természetesen tűpróbával tesztelheted korábban is, ha úgy látod! 

Jó étvágyat kívánok hozzá! 
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?