Mennyei, omlós linzerkarikák a nagyi konyhájából

Bevallom kicsit elmaradtam a blogolással a vizsgaidőszak miatt, de ígérem kiengesztellek benneteket a kimaradt időszak miatt 🙂

Először is szeretném nektek megmutatni a nagyi tökéletes és mindig isteni finom linzer karikájának receptjét, ami nem is olyan bonyolult ám mint gondoltátok! Nem is értem hogyan kerülhet egy cukrászdában többszáz forintba egy darab amikor szerintem 500 forintból 12-t lehet simán készíteni!
Az elkészült eredmény biztosan nagy siker lesz, hiszen illatos és puha egyben omlós finomság!

Hozzávalók: 12 db-hoz

45dkg liszt
30 dkg vaj
15dkg cukor
1 választott, de sűrű lekvár, vagy dzsem

Elkészítés:

A hozzávalókat kézzel, elmorzsolod és addig gyúrod amíg nem ragad a kezedhez, egykis lisztet még tehetsz hozzá, hogy ne ragadjon. Amikor elkészült fél órára hűtőbe teszed, hogy nyújtható tésztává szilárduljon.
Nyújtódeszkán fél cm vastagra nyújtjuk és pohárral, vagy linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Figyeljünk rá, hogy páros számot kapjunk 🙂 Én készítettem már pohárral és a szaggatóval is. a szaggatós változatnak az az előnye, hogy a közepe ami lejön külön elkészíthető így kisebb sütemények is készülhetnek amik tetejét nyugodtan díszíthetjük még csokoládéval!
Ha elkészült akkor sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszül a lapokat és megkanjük a választott lekvárral. Majd a fedlapot is ráhelyezzük, és a 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük őket!

Jó étvágyat kívánok hozzájuk!

– Palkó –

 

Hasonló bejegyzések