Csokis zabkása, avagy a Palkó féle Oatmeal

Sokan kértétek már a zabkásám receptjét Instagrammon, ezért most úgy döntöttem itt a blogon is megosztom, mert tényleg nehéz eltalálni a megfelelő arányokat, bevallom nekem is sokáig tartott! 

De mióta kikísérleteztem ezt a receptet mindig megfelelő állagú a reggeli 🙂
Lássuk mi is a titok:

Hozzávalók: 

50g zabpehely
[ én az egészet ajánlom, sokkal jobban néz ki 🙂 ]
150ml tej
150ml víz

Opcionális hozzávalók:

Mazsola
Kókusz
Kukoricapehely

Díszítéshez:

Magok
Gyümölcsök
Fahéj

Ízesítéshez:

Édesítőszer
Kakaó
Fahéj
Szörp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy lábosban felteszed a vizet és a tejet melegedni, majd amikor már látod, hogy kezd forrni akkor öntsd bele a zabkását, és add hozzá az opcionális hozzávalók közül amit választottál. Innentől számítva 3-4 percig főzd, amíg újra nem kezd forrni! Tartsd forrásban még kb. 1 percig folyamatos kevergetés mellett, mert különben odakaphat!

Ezután zárd el, és várj egy picit, hogy hűljön és a zab magába szívja a levet.
 Ha már a tányérban van akkor a díszítésnek csak a képzeleted szabhat határt!
 Ahogy látod a képeken, tényleg a végtelenségig lehet variálni, tehát megunhatatlan!

 

 

Hasonló bejegyzések