Mexikói penne, egyenesen a sütőből!

Bevallom régen sütöttem már ide, mert az új félévben az egyetemen nagyon sok dolgom van, és az esetek nagy részében gyorséttermekben ebédelek, többnyire kínait 🙂

Már jóban vagyok a tulajdonosokkal, kicsit kell még puhítani őket és megkapom a mandulás csirke receptet ! 🙂

Na de most egy másik földrészre utazunk, a forró Mexikóba, ami szerintem ránk is fér ebben a rossz időben!
Lássunk is hozzá 🙂

Hozzávalók :

500g penne tészta
1 konzerv chilis bab

1 konzerv csemege kukorica
1 marék borsó
500ml paradicsomlé
1 dl víz
300g trappista sajt
300g füstöltsajt
olaj
bors
1 ek chili / darált erős paprika
500g darálthús
[ Én tettem bele még olívát meg gombát is, de ez nem létfontosságú, csak nagyon szeretem őket 🙂 ]

Elkészítés:

A tésztát megfőzöd rendesen mint bármely másik alkalommal sós vízben. Amíg fő addig, egy tálban az összes egyéb hozzávalót a füstöltsajton kívül összekeversz, és beízesíted a sóval és a borssal. Igen a trappista sajt is a keverékbe kerül lereszelt formában mert ha megolvad majd újra megszilárdul egy kicsit akkor ettől fog összeállni az egész 🙂
Mikor megfőtt a tészta egy nagy tepsibe öntöd és összekevered a tálban levő már beízesített
szósszal. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöd, majd a reszelt sajtot a tetejére szórva tovább sütöd amíg aranybarna nem lesz! 
Ha elkészült akár azonnal is ehetitek, de javaslom, hogy kicsit hagyd hűlni és akkor szép kockákat tudsz majd belőle vágni!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?