Házi tortilla, és megannyi felhasználási módja :)

Ma reggel igencsak gondolkodóba ejtett a dolog, hogy bizony nincs itthon zsemle, se kenyér. Viszont hideg van odakinn és esik is, aki ismer tudja inkább éhen halok minthogy kimenjek az esőbe XD


Tehát szét kellett nézni az itthoni hozzávalók között, hogy mit is tudnék enni. Volt itthon tojás, de az kellett a rántottába amihez a pékáru kellett volna 🙂 Így maradt a liszt, sütőpor, só, bors és némi hidegvíz kombinációjából elő állított csoda, aminek felhasználási módja végtelennel egyenlő, hiszen nagyjából bármihez eheted, nálam most épp a rántotta mellé volt ideális kísérő!


Hozzávalók: 2 db 30 cm-es tortillához

10 dkg liszt
1 ek olíva olaj
1 dl forró víz
1tk sütőpor
2 tk só
1 tk bors

Elkészítés:


A lisztet és a száraz hozzávalókat elkevered egy tálban és az olaj valamint a víz hozzáadásával olyan tésztát kell gyúrnod ami nem ragad a kezedhez. A víz mennyisége a liszt minőségétől függ, én a Gyermelyi finomlisztet használom, igaz nem a legolcsóbb, de ezzel mindig tökéletes a végeredmény!Akkora korongokat nyújtasz belőle amekkora a serpenyő amiben majd sütni fogod. A serpenyőbe nem kell semmi, csak forrósítsd fel és tedd bele. Én a 32 cm-es palacsinta sütőben készítettem, miközben a rendes serpenyőben készült a bele való rántotta. 
Kb 3 perc alatt megsül az egyik oldal akkor átfordítod és még 2 percig sütöd, amíg nagyjából elkészül a rántotta is. 

A képen látható módon, vagy feltekerve is tálalhatod, ahogy neked kényelmes 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá!

– Palkó –

Hasonló bejegyzések