10 perces fá – Szenzációs desszert pillanatok alatt !

Ezt a receptet, most láttam meg egy gasztro blogon, és gondoltam magamban végülis tényleg farsangi időszak van lássunk neki 🙂

 
Hát nem gondoltam volna, hogy 15 perc múlva már enni fogom a fánkocskákat! A fotók elkészítéséig nagyon nagy önuralom volt bennem, aztán már nem tudtam tartani magam tovább!
 

Ez valami hihetetlen! Tényleg 10 perc alatt készül el és 5 perc kb mire kisül az adag 🙂 És körülbelül ennyi időt adok neki, hogy elfogyjon! 

 

<-  SZENZÁCIÓS  ->

 
 
A receptet a hópihe blogján leltem, és azonnal beleszerettem!
Hozzávalók
1 tojás
2 dl tejföl
3 ek porcukor
1/2 cs. sütőpor
2 tk rum
(opcionális)
25 dkg liszt
sütéshez 0,5 liter olaj
tálaláshoz fahéjas porcukor/lekvár
Elkészítés:
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne ragadjon a kezünkhöz, de könnyen tudjuk nyújtani. Ha összeállt forrósítsunk olajat, a tésztát nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, és szaggassuk a kívánt méretre. Ha lyukat szeretnénk a közepére, lyukasra, de készülhet teli fánk is, vagy kis apróbbak. Beletesszük az olajba (legnagyobb gázrózsa középső állásánál picit lentebb sütöttem), ha az egyik fele megsült, átfordítjuk, és a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve, vagy lekvárral kínáljuk.
 
 
Én annyit változtattam trajta, hogy a 2 dl tejföl helyett 1 dl tejet tettem bele , mert tejföl nem volt itthon! Mindenképp tegyétek bele a rumaromát, nagyon különleges ízt ad neki!
 
Az eredmény nagyon finom lett! Szabályosan el vagyok tőle ájulva és azok is akiknek jutott még belőle!
 
Én a közepéről kieső kis korongokat is kisütöttem, szintén nagyon finom kis falatok lettek belőle!

 

 
 
 
 
 
 
 
Elő a hozzávalókkal, mivel alig kell valami hozzá, de az eredmény belőle mégis csodás!
 
 

Vélemény, hozzászólás?