Szezámmagos / Narancsos csirke

Ezt a receptet régóta kísérletezem, hogy tökéletes legyen 🙂 Jópár próbálkozás után szerintem sikerült megalkotni a tökéletes receptet ehhez a finomsághoz. Az elkészítése nem olyan bonyolult mint hinnénk, de annál finomabb és különleges étel lehet a fáradozásunk eredménye !

Bevonat

 

70dkg csirkemell
50dkg liszt 
3 tojás 
1ek só
1/2ek szódabikarbóna
2ek. olaj
3-4dl tej (Liszt minőségétől függ) 

Egy fél serpenyőnyi olaj
 

Szósz

Csípös szezámmagos:

400ml ketchup
200ml méz
100g szezámmag

Narancsos:
200ml ketchup
100ml méz
1 narancs héja lereszelve

 
 
 
 
 

A csirkemellet ujjnyi hosszú és vastag csíkokra vágod. Besózod.

 

A tojást liszttel, olajjal,szódabikarbónával meg a sóval összekevered egy tálban. Annyi tejet adsz hozzá, hogy egy sűrűbb palacsinta tészta szerű tésztàt kapj. Ha a narancsos változatot készíted akkor az egyik tojás helyett tegyél bele 1 dl narancslevet tegyél [ célszerű annak a narancsnak a levét aminek a héját a bevonatba reszelted 🙂 ]
Serpenyőbe önts 0,5-0,7 liter olajat és gyújts alá, mikor forró tedd bele a tésztába merített csirkemell csíkokat.

 
 
 
 
 

Addig süsd míg aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg őket és szintén eddig hagyd az olajban. (kb. 3-4 perc)

 

A ketchupot a mézzel és szezàmmaggal keverd össze egy tálba majd a kisült, de még forró darabokat ebbe forgasd bele. 

 

Jó étvágyat!


– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?