Ünnepek a sütemények tükrében

Remélem, mindenki meghitt és tartalmas ünnepeket tudhat maga mögött, finomakat ettetek, és feltöltődtetek energiával az újévre! Bevallom, számomra kicsit úgy tűnik, nagyon gyorsan eltelt ez a szép időszaka az évnek, ami lehet, hogy azért van, mert rengeteg időt töltöttem a konyhában sürgés-forgással. Nagyon fárasztó volt a készülődés, hiszen nálunk nagy családi összejövetelek vannak karácsonykor, és most én a mi családunk részéről magamra vállaltam az édes sütemények elkészítését az ünnepekre, és a főzésben is besegítettem. De most lássuk, miket is sütöttem karácsonyra és szilveszterre! (Zsuzsa)

A karácsonyi készülődésbe a 20. Blogkóstolót is bevontam, és találtam is magamnak egy szuper kis bonbonreceptet. Természetesen az ünnepekre egy darab nem maradt belőlük, nagyon kapósnak bizonyult a család körében! J


Egy ideig nem sütöttünk mézeskalácsot karácsonyra, mert a hagyományos családi recept alapján valahogy sosem sikerült olyan jól, mint amilyenre szerettük volna. Aztán tavaly előtt rábukkantam erre a tökéletes receptre Citromhab oldalán, és azóta nagy örömmel sütöm és dekorálom a karácsonyillatú aprósüteményeket, hiszen kivétel nélkül mindig tökéletesre sikerülnek!
Természetesen bejgli is készült, ami eddig még sosem sikerült nálunk olyanra, ahogy a nagykönyvben meg van írva: vagy kirepedt, vagy nem sikerült a márványozása. Most azonban azt mondhatom, sok-sok utánajárás és kedves ismerősök tanácsai alapján végre olyan bejglit sütöttünk anyával közösen, ami a képeken is megállja a helyét!
Háromféle aprósüteményt készítettem még: diós makaront narancsos-étcsokoládés töltelékkel, islert (amelynek a receptjét korábban már megosztottam veletek), és vaníliás kiflit (marcipános-narancsos).
Végül karácsony második napjára, amikor mi vendégeltük meg az egész családot, egy tiramisu tortát is összehoztam még, amelynek szintén leírtam már a receptjét a blogra.
Szilveszterkor családi kérésre újra el kellett készítenem a bonbonokat, ezúttal egy kicsit nagyobb adagot gyártottam le. Nagyon rákaptam ezekre a kekszgolyókra, vannak új ötleteim, hogy mivel lehetne még feldobni őket, és milyen egyéb ízesítéssel készítsem őket legközelebb. J


Ti miket sütöttetek az ünnepekre? Van bevált karácsonyi receptetek?

Hasonló bejegyzések