Isteni finom Lasagne nagykagylós tésztából !

Mit is írhatnék bevezető szövegként ehhez a recepthez, mindenki evett már életében lasagne-t, aki nem az sürgősen pótolja eme hiányosságot! 

Már Garfield is megmondta, hogy a világ nem lenne ugyanaz lasagne nélkül !

Hozzávalók: 

35×45 tepsihez

Az alaprecepthez a szószként én a 18 perces bolognai-t használtam, azt ajánlom nektek is, mert bevált és könnyen elkészíthető recept!

A besamel elkészítése a világon a legegyszerűbb dolog, ha jól magyarázzák akkor csomó mentes és isteni finom lesz 🙂 Szerencsére nekem anyukám jól elmagyarázta milyen kis trükkel tudod kikavarni a tökéletes elegyet ! – Na lássuk –

200g liszt

1 l tej
1 tk szerecsendió
100g vaj

Elkészítés

A vajat egy lábasban odateszed takarékon megolvadni és 2 dl tejjel folyamatosan kavargatod, hogy oda ne égjen egy kézi habverővel! Mikor felolvadt a vaj egy teáskanál sót és borsot teszel bele, majd hozzáadod a lisztet folyamatosan kb 4 egyforma adagra elosztva és a kézi habverővel szépen csomómentesre kevered.

Amikor ez megvan hozzáadod a megmaradt tejet és fentebb veszed a gázt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöd amíg nem kezd sűrűsödni.

Amikor ez megvan akkor előveszed a tepsit és egy merőkanállal az aljába teszel. eloszlatod szépen és a kagyló tésztákat egyesével megtöltöd a szósszal, majd az alapra helyezed őket szép sorokban. A közöttük levő rést pedig a többi besamel fogja kitölteni. arra ügyelj, hogy mindenhol befedje a tésztát különben nem fog bepuhulni, sütés közben!

Ha szép sorba állítottad őket és a besamellel is nyakon lettek öntve akkor 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig süsd, majd vedd ki őket és szórd meg jó gazdagon a reszelt sajttal. Tedd vissza és mire a sajt aranybarnára sül a tetején kész is lesz az inycsiklandozó finomság !

Jó étvágyak kívánok hozzá!

– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?