Almás – Sajtos Csirkemell és Csokoládés-Almás Pite / 19. Blogkóstoló

A 19. BlogKóstolón amelyet Fűszermánia Gabi szervezett, ( ezúton is köszönjük neki, hogy részt vehettünk a játékban! ) újabb kedves és ötletes receptekkel gazdagodtunk, ugyanis Fortuna megviccelt minket és Vea blogját kaptuk, aki a 18. fordulóban tőlünk főzött, így akkor már betekinthettünk mi is a blogjába, de most végre konkrét recepteket is elkészítettünk róla, Zsuzsa szokásához híven maradt a desszert kategóriánál és a Csokoládés-Málnás Pitét készítette el, én pedig az Almás-Sajtos Csirkemellet készítettem a fenn található különlegességek közül. 

Bár a tört burgonya helyett a szokásos rizsnél maradtam 🙂

Lássuk akkor a receptet:

Hozzávalók : 2 személyre

1/2 kg csirkemell filé
3 db közepes alma
10 dkg füstölt szalámi
20 dkg trappista sajt
1tk só
1ek étolaj

Elkészítés:

Egy kerámia sütőtálat, vagy bármilyen tűzálló tál aljába önts egy kanál étolajat, és erre pakold rá a csirkemellfiléket, amiket még a filézés során kicsit sózz meg, más fűszer nem is kell a szalámi miatt, amiből én extra fűszereset választottam, az eredeti receptben szereplő bacon helyett. Ha szépen kiraktad a csirkemellel a tál alját akkor reszeld rá az almát, a sajtreszelő nagyobbik lyukain, majd terítsd el az almát egyenletesen a csirkemellen és ezt a réteget fedd be a szalámival, amire majd a reszelt sajt fog kerülni.

A 230 fokra előmelegített sütőben addig kell sütni amíg a sajt aranybarnává nem sül a tetején. Ez nagyjából 20 percet vett igénybe, ezidő alatt, megfőtt a rizs, és a rizs ízesítése után már tálaltam is, hogy még frissen kóstolhassam meg ezt a különleges ételt!

Bevallom nem nagyon szoktam édes gyümölcsöket sós húsokkal együtt készíteni, de ez a recept meglepett, mert nem nehéz az elkészítése, viszont annál finomabb, és a különböző markáns ízek kihozzák a maximumot ebből az ételből !

Még egy jótanács, én ha legközelebb készítem biztos, hogy két sort rakok belőle, mert akkor magasabb lesz a főétel és úgy még szebben mutat a tényéron 🙂

Zsuzsa pedig ismét egy desszertet választott :

Csokoládés-málnás pite


Egy nagyon egyszerű kevert süti, a málna és a csokoládé ínycsiklandó párosításával. Újrasütős! J

Hozzávalók:

25 dkg puha vaj vagy margarin, 20 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 db citrom lereszelt héja, 5 db tojás, 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 2 dl tejszín, 15 dkg feldarabolt étcsokoládé, 50 dkg málna


Én fél adagot készítettem, mert kisebb a tepsim. A málnából pedig fagyasztottat használtam, de azzal is tökéletesre sikerült. A vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval krémesre keverjük robotgép segítségével. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat úgy, hogy mindegyiket jól eldolgozzuk a masszában. 




A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk. A lisztes keveréket és a tejszínt felváltva dolgozzuk hozzá a vajas-tojásos masszához. 


Hozzáadjuk a csokoládé kétharmadát, és sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk a tésztát. A málnát a sütemény tetejére pakoljuk, és megszórjuk a maradék csokoládéval. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 175 fokon, 35-40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben. Kockákra vágva, porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal kísérve tálalhatjuk.


-Zsuzsa és Palkó –

Vélemény, hozzászólás?