Villámgyors sajtos grissini :)

Újabb receptet hoztam nektek, amivel az egyszerű leveles tésztából tudtok finom és friss ropogós nassolnivalót készíteni a családnak, vagy saját magatoknak a délutáni filmezés mellé!

A tészta jellegének köszönhetően, nagyon gyorsan sül, és csak úgy eteti magát 🙂

Hozzávalók :

1 csomag leveles tészta

30 dkg füstölt sajt
2 tojás
1 tk só

Elkészítés :

A tészát vágd négybe , majd egyesével nyújtsd el őket 10 centiméter széles és nagyjából 50 centi hosszú tégalap alakú formára. 2-3 mm vastat gésztát kell kapnod az a lényeg, ne legyen vastagabb, különben eldőlnek sülés közben. A tetejét kend meg a sóval elkevert tojással és szórd rá a reszelt sajtot.
Derejevágóval nagyjából egyforma csíkokat vágj belőle és már pakolhatod is őket a tepsibe.

A tepsiben egymástól 1 cm-es vávolságra helyezd el őket, és tedd előmelegített sütőbe 230 fokra. Amikor a sajt a tetején aranybarnára sült kész is van!

Pontosan nemtudom megmondani mennyi lett ebből az adagból, mert folyamatosan dézsmálták meg a készletet 🙂

De egy 5 tagú család nagyjából egy délután alatt kényelmesen elfogyasztotta!

Jó szórakozást hozzá! 
Akár gyerekekkel is jó délutáni program lehet, mert tudják pakolni a tepsibe a kis rudakat, sőt a nagyobbak a derejevágóval is jól bánnak !
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?