Szilvás – Meggyes rétes 20 perc alatt ! – Hihetetlen, de mégis igaz :)

Ez a hétvége is a szokásos kérdéssel kezdődött, mégpedig : Mi legyen a desszert?
Bevallom nem sok kedvem volt nekiállni sütni, mivel ugye ma munkanap van a 24.-e miatt, így mindenki munkában egyedül vagyok itthon, de hát süti nélkül nem telhet el a hétvége 🙂

Így jött sz ötlet, hogy valami gyors, de mégis finom süti kellene! Ilyenkor szoktam elővenni a jó öreg leveles tésztát ami megoldja az ilyen problémákat! Ősz van, így mindenhol szilva van és alma, de az almát már unom így egykis meggyel megbolondítottam az alapreceptet.

Hozzávalók:

1 cs. leveles tészta
50 dkg szilva
50dkg meggy
20 dkg cukor
1ek fahéj

Elkészítés :

A szilvát és a meggyet (ha fagyasztott ) akkor jól lecsepegteted, nem szabad, hogy túl sok levet eresszen különben elázik a tészta, és oda az élmény, hogy ropogjon amikor beleharapsz 🙂

A tésztát négybe vágod és kb. fél centi vastagra nyújtod, és a sütőpapírral kibélelt tepsibe fekteted.

Ezek után szépen sorban a képen látható módon ráteszed a tölteléket, azért a szilva kerül kívülre, mert így nem fog kipotyogni belőle a töltelék amikor feltekered! Amikor szépen elhelyezted rajta a gyümölcsöt akkor a cukorral elkevert fahéjat szórt rá, és hagyd így, ne tekerd fel, mert így gyorsabban sül, azt majd a végén fogod 🙂

A sütőt előre begyújtod 230 fokra és beteszed a lapokat sülni. amikor látod, hogy a széle már szépen megbarnul, ez kb 10-12 perc a sütési hőfoktól függően akkor szépen kiveszed a tepsit és a még meleg tésztát egy lapát segítségével feltekered.

Ahogy a képen látod nagyon guszta, mert a gyümölcsökben levő lé és a fahéjas cukor elegyéből összeálló ragacsos lé kicsit lefolyt a szélére és még gusztább kinézetet adott az aranybarna tésztának amely kívül ropogós belül pedig finom és lágy. Pont amilyennek lennie kell!

Jó sütögetést és kellemes hétvégét kívánok nektek!
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?