Snidlinges serpenyős csirke 15 perc alatt !

Újabb villám receptet hoztam nektek a mai nappal, mivel elég rohanós napom volt így evidens volt, hogy nem lesz időm még fél órát sem a konyhában tölteni a tűzhely mellett 🙂


Így jött az ötlet az egyik előadáson, hogy kombináljuk a leggyorsabban elkészülő hozzávalókat és láss csodát így született meg a Snidlinges serpenyős csirke rizs körettel. Amelyről jobb ha tudjátok, hogy a zacskós gyorsrizs elkészítési ideje a mérce, hiszen ennyi idő alatt volt kész a főétel, az előkészületekkel együtt!

Nyilván ne fagyasztott csirkemellel számoljatok, vagy vegyétek ki már reggel illetve ha van lehetőség frissen vásároljatok az a legjobb, mert az igencsak megdobja az elkészítési időt 🙂

Hozzávalók : 2 személyre

0,5 kg csirkemell filé
1 tasak zacskós rizs
1tk só
1tk fokhagymapor
1/2tk őrölt feketebors
1 fej lilahagyma
3 szál snidling

0,5 dl olaj

Elkészítés

A rizs vizét felteszed főni (ide célszerű már meleg vizet a lábasba tenni, és akkor fele ennyi idő alatt felforr). Amíg ez felforr gyorsan a snidlinget felkarikázod és a lilahagymát is megpucolod elnegyedeled és felcsíkozod. Nagyjából most kezd el forrni a víz szóval tedd bele a rizst és egy fél kanál delikátot a vízbe így már az utólagos ízesítéssel sem kell időt vesztegetned. A csirkemellet vágd rost iránnyal megegyezően medálokra és azokat darabold egyenlő méretű csíkokra, sózd és borsozd be a húst, aztán egykis fokhagymaporral szórd még meg. Mire beízesíted a vizet és beleteszed a zacskót az olaj is kellő hőmérsékletűre melegszik.

Tedd bele a csiremell csíkokat és fehéredésig süsd őket, amikor már fehérek öntsd rá az összes zöldséget egyben és 3-4 percig még párold őket össze, közben nyilván még ízlés szerint ízesítheted! Mire a rizs megfő a csirkemell csíkok kicsit megpirulnak, és a rizs tálalása után már tálalhatsz is és ehettek 🙂

Jó étvágyat hozzá!

– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?