Mini Update1 Feketeerdő Torta – Esztella XXII. Szülinap :)

A tegnap délutánom nagy rohanásban telt, mivel a tanórák közti szünetekben fontos küldetésem volt, mégpedig elkészíteni egy mindenféle cukor és fehér liszt mentes tortát az egyik évfolyamtársamnak, aki már lassan olyan mintha a 2. anyukám lenne itt az egyetemen, hiszen hamarabb értesül ha csinálok valami hülyeséget és szid le miatta mint az igazi anyukám 🙂

Így esett a választásom a feketeerdő tortára ( igaz két személyes mini változatban ), ami kicsit átértelmezésre került, valamint a Hulala kihagyásával teljesen mentes lett mindenféle mesterséges anyagtól!

De lássuk is mit alkottam 🙂

Maga a piskóta elkészítése is adott néhány igen jó kérdést, mivel még egy süteményt sem készítettem teljesen Update 1 lisztből! Főleg nem piskótát aminél nagyon fontos a liszt minősége! – Viszont pozitívan csalódtam benne, hibátlan lett ! –

Hozzávalók: 

3 egész tojás
1dl langyos víz
1 ek stevia édesítőszer
1 cs sütőpor
5 púpozott evőkanál U1 liszt
1ek holland kakaópor

Elkészítés:

A liszt kivételével minden hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és a habverővel egynemű masszává állítjuk össze! Egészben kell a tojásokat belerakni, és 5-6 perc alatt tökéletes alapot kapunk, ehhez kanalazzuk hozzá a lisztet, folyamatosan kanalanként elosztva és keverjük a habverővel. Ha midnen hozzávaló benne van akkor egy sütőpapírral kibélelelt tepsibe öntjük. Esetemben mivel mini torta készült így én egy nagyobb kocka tepsibe öntöttem, és abból szaggatam ki effektíve a kis karikákat. Ezt a mennyiséget nyugodtan egy 28 centis keres tortaformába is öntheted, akkor olyan vastagságú tésztát kapsz amit majd kényelmesen ketté tudsz vágni, hogy meg tudd tölteni!

Na ezután a kis művelet után jött az első szünet az elkészítésben, ugyanis már késésben voltam a délutáni kriminál pszichológiáról , viszont pont volt ideje kihűlni a 1,5 óra alatt a lapoknak 🙂

Hazaérve elkészítettem az étcsokis Dr.Oetker pudingot, természetesen az előbb említett édesítőszerel, vigyázva az alakunkra 🙂

Amíg ez hűlt szép aprólékos munkával egyforma 4 lapot tudtam kivágni a lapból és kiválasztottam a Nagyi vörösboros meggylekvárját ami a töltelék funkcióját látta el a középső szinten 🙂 [ Mielőtt lázadnátok, hogy ebben tuti van cukor, elárulom a Nagyi cukros, így mindent édesítősszerrel készít ]

A puding hűlési időtartam alatt elkészítettem a társasági jog házit, mert mi mást is csináltam volna 🙂 🙂 🙂

És mikor minden hozzávaló megfelelő hőmérsékletű lett a mű összeállításához nekiálltam a munkafolyamatok csúcspontjának. Az első szintre került a puding, majd egy újabb lap és erre a Nagyi lekvárja, majd a fedlap. ugyanis időközben rájöttem, hogy a 4 lap túl magas, hogy szállítani tudtam, így a biztonság kedvéért maradtam a stabil 3 lapnál, amit végül olvasztott tejcsokival és 3 db nagyon szép kis málnával díszítettem.

A végeredmény szerintem magáért beszél, és az ünnepelt is nagyon meg volt elégedve vele!

Ezúton is Nagyon Sok Szép és Tartalmas Születésnapot Kívánok Esztella, bár jövőre remélem nem a bíróságon töltjük 🙂

– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?