Képviselőfánk Nutellás Kalappal

Régóta szerettem volna házi készítésű képviselő fánkot készíteni a családnak. És most a nagyi véget nem érő receptkönyvében ráakadtam a tökéletes receptre! Olyan ez a könyv nálunk mint egy családi grimore 🙂 Minden benne van, de csak a kiválasztottak tekinthetnek bele 🙂
Bevallom ahogy kész lett a tészta hát, hogy is fogalmazzak kezdtem kételkedni abban, hogy lesz ma desszert! De mint azt a képeken is láthatjátok lett eredménye a fáradozásnak!

Hozzávalók: 15 db-hoz

Tésztához:

180 ml tej
50g Rama margarin
1tk citrom aroma
1 csipet só
90g liszt
3 közepes méretű tojás

Krém:

1 tasak Dr.Oetker Házi krémes krém
800ml te

Díszítés:

Nutella

Elkészítés:

A tejet a margarinnal, az aromával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet egy adagban hozzákeverjük, és a mérsékelt tűzön addig keverjük amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ehhez kb. 1-2 perc elég. Majd a tűzről levéve a 3 tojást egyenként egy konyhai robotgép segítségével a tésztához keverjük. Ettől lesz majd üreges a tészta. Akkor jó, ha nehezen válik el a habverőről. Ezután hagyjuk kihűlni.
A tésztát egy nagyobb méretű csillagcsövű hagzsákba töltjük és a sütőpapírral kibélelt egymástól 4-5cm távolságra kis halmokba nyomjuk.( Na itt nem kell megijedni nekem sem néztek ki úgy a kis kupacok mintha ezekből valaha is 4-5 cm magas kis fánkok lennének később. A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőben középre toljuk és 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
 
A megsült fánkokat gyorsan leszedjük a sötőpapírról, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz el tudjon távozni a tészta belsejéből. A házi krémes krémet a zacskón levő utasítások szerint elkészítjük és célszerű hűtőbe tenni szerintem , hogy minél magasabb kis fánkok legyenek. Ezért javaslom, hogy előtte készítsd el 🙂
A tetejére kis kanál Nutella kerül és már tálalhatod is őket! Tökéletes desszert lesz a mindennapok forgatagában! Gyorsan kész van és viszonlag olcsón elkészíthető desszert.