A húgaim régóta nyaggatnak, hogy ők bizony házi chipset szeretnének enni, aminek nagy előnye, hogy nem tömény zsiradékban készül tehát egészségesebb, és olyan fűszerekkel kombinálod amilyennel csak szeretnéd!
Hozzávalók:
1 kg krumpli
2dl olíva olaj
1ek petrezselyem zöld
1tk fokhagymapor
2ek tejföl
1tk delikát
7-8 dk grill nyárstű
Elkészítés:
A krumpli kivételével minden hozzávalót egy sütemény kenő tollal vagy szilikon ecsettel keverjünk el, és hagyjuk kicsit állni, amíg megpucoljuk és feldaraboljuk a krumplit.
Lehetőleg egyforma vastagságú burgonyákat válasszunk és szépen pucoljuk meg 🙂 Majd az uborka szeletelőn reszeljük le őket, és már itt a tálban amiben reszeltük kenegessük meg a szósszal! Ezt tapasztalatból mondom , én először a pálcikán kenegettem őket, hát hagy ne mondjam , hogy 5x annyi ideig tartott, és nem is tudtam mindenhová egyenletesen felvinni a bevonatot.
Az így megkenegeted és szép egyenletesre darabolt szeleteket húzgáljuk fel a grill tűre, és egy tepsi be tegyük bele őket, hogy lógjanak a szeletek.
230 fokra előmelegített sütőben jó 20 percig süssük amíg kicsit meg nem barnul a szélük, és ropogós nem lesz!