Gyümölcsös Tejes Pite

A két húgom jóideje nyúz már, hogy süssek nekik azt az “én fajta lapos tejes pitét” Amit annyira szeretnek 🙂 Mert amit anya süt, az vastagabb és annyira nem szeretik, így jó testvérhez híven kellő nyafogás után beadtam a derekam és nekiálltam megsütni 🙂
Amúgy egyáltalán nem nehéz sütemény, alaprecept is lehetne kezdő szakácsoknak, akárcsak a Brownie 🙂


Hozzávalók : 


1 liter tej
500g liszt
5 tojás
20 dkg cukor
valamilyen gyümölcs,de natúrban is lehet lekvárral 🙂

Elkészítés: 


A hozzávalókat egy nagy tálban elkeverjük kézi habverővel, és próbálunk teljesen csomómentes tésztát készíteni. Én a sütő nagytepsijében sütöttem ezt az adagot, pont elég is lett bele, a tepsibe tegyél 1 dl olajat, és akkor nem fog leragadni! Ezt nagyon sok receptben nem említik külön, pedig nagyon hasznos kis praktika! Bármilyen gyümölcsöt tehetsz bele, én most a meggyet választottam, és a mama ribizli lekvárjával tálaltam 🙂

230 fokon süsd 10 percig középen , majd 3-4 percre tedd felülre és így aranybarna lesz a felső része !

Jó étvágyat hozzá !


-Palkó-

Vélemény, hozzászólás?