Serpenyős Csirke 20 perc alatt

Mivel egyetemista vagyok sok olyan receptet kellet elsajátítanom ami gyorsan elkészül és még finom is, mert elég finnyás vagyok ilyen téren 🙂
De ezt remélem elnézitek nekem !
A következő recept tényleg 20 perc alatt elkészül, jó nyilván és már gyakorlatiasan mozgok a konyhában, ha kezdő vagy számolj mondjuk 30 percet ! De ennél több tényleg nem kellhet!

Hozzávalók : 1 főre

25dkg csirkemell

1 kis dobozos tejföl
100g hosszú tészta
15 dkg sajt
1 tk sültcsirke fűszerkeverék
olívaolaj

Elkészítés 

Azzal kezded, hogy a tésztát felteszed főni. Amire ez megfő már jó illat lesz a lakásban, ez garantált 🙂
A csirkemellet darabolt 1×2 cm-es kockákra és tedd a serpenyőbe, pár csepp olíva olajon kezd el sütni a darabokat a fűszerporral megszórva, először alacsonyabb, majd magas hőfokon, hogy belül puha kívül pedig ropogós legyen, a tejfölből egy evőkanállal tegyél a serpenyőbe mikor magasabb hőfokra tekered a gázt és 0,5 dl vízzel oszlasd el a serpenyőben fakanál segítségével. Amikor elforrja a levét akkor lesz kész a feltét a tésztára.
Ekkora a tészta is megfőtt, szűrd le és tálalhatsz is !
A serpenyőből egyenesen a tésztára pakold a húst és a meglévő levet is folyasd rá! majd 1 evőkanál tejföllel és a reszelt sajttal már szervírozhatod is! Ha nem akarsz sokat mosogatni akár a serpenyőben is összekeverheted a tésztát a hússal és onnan is megeheted ( bevallom nálam is ez szokott lenni a sorsa, csak a kép miatt vettem ketté a hozzávalókat, mert így azért jobban mutat valljuk be !

Jó étvágyat kívánok hozzá !

– Palkó-

Vélemény, hozzászólás?