Chilis Bab – Palkó módra

Nyilván mindenki hallott már a chilis babról aki életében egyszer is látott Bud Spencer és Terence Hill filmet életében 🙂 És lássuk be mindannyian láttunk már !
Nekem is nagy kedvencem ez az étel, és több féle változatot is kipróbáltam már, mire kikísérleteztem a számomra tökéletes verziót! 

Hozzávalók: 2 személyre

1 kis konzerv bab
3 pár chilis virsli
3ek ketcup
1ek chili
1 dl víz
20 dkg sajt reszelve
1 zakcsó tészta(500g), a képen nyagykagylós lasagne tészta van, ezzel mutat igazán jól a tányéron 🙂

Elkészítés

Egy serpenyőbe öntsd bele a konzerv babot a levével együtt , és öntsd bele a vizet is majd alacsony lángon kezd el melegíteni. Amíg ez felmelegszik egy kistálban keverd el a chiliport a ketcuppal, és aki igazán erőset szeretne egykis Erős Pistát is tehet a szószba.
A virsliket nem kell előtte megfőzni, csak vágd fel őket karikára és add a már felmelegedett babhoz, majd amikor ez is átvette a bab hőmérsékletét , keverd hozzá a szószt, ha kevesled a levét egykis vízzel nyugodtan hígíthatod!
Közben egy másik lábosban sós vízben főzd ki a tésztát, de ügyelj rá , hogy legalább 0,5-1 dl olajat tegyél a vízbe és keverd meg 2-3 percenként, hogy ne ragadjanak össze a kagylók! Amikor elkészült a tészta nyugodtan elzárhatod a babot is, és a szűrés után a tésztába töltheted a kész chilis babot. amíg még meleg szórj rá sajtot és így ráolvad a tetejére!
Hidd el, ebben a receptben nem fogsz csalódni ! Savanyú uborkával vagy más savaníytott zöldségekkel tálalhatod is !

Jó étvágyat !

-Palkó-

Vélemény, hozzászólás?