Áfonyás-Diós Pulykamell

Most nem desszertet készítünk, hanem áttérünk a főfogásra, mert nem lehet mindig süteményt enni ezt azért sajnos be kell, hogy lássuk 🙂
Ezt a receptet én kútfőből csináltam , mivel sokszor előfordul , hogy elképzelek valamilyen menüt és az otthon található hozzávalókból megpróbálom elkészíteni azt! 
– Szerencsére elég jól felszerelt spájz áll itthon a rendelkezésemre, de Szegeden is feltalálom magam –

Hozzávalók : 6 személyre

1kg pulyka vagy csirkemell
250g áfonyadzsem 
100g dió
250g reszelt trappista sajt
  A melleket szép nagy szeletekre vágjuk és megsózzuk kicsit. Tényleg csak nagyon kevés sót használjunk, végülis édes lesz amit készítünk 🙂 Bár az enyhén sós sajt pont jól ellensúlyozza az áfonyadzsem markáns ízvilágát!
  A keverőtálba öntjük a dzemmet és beleöntjük az durvára tört diót, majd jól elkeverjük és hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen amíg előkészítjük a húsokat és lereszeljük a sajtot.
  Ha ez elkészült visszatértünk a filékhez.
  Mikor újra a szép filék vannak előttünk, akkor magunkhoz veszünk egy tepsit és egy kevés olíva oljat cspegtetünk majd mindegyik kis tekercs alá. A filéket evőkanál segítségével megtöltjük az előbb elkészített tölteékkel és szépen egymás mellé rendezve belapakoljuk a tepsibe őket és 200 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük, rászórjuk a sajtot és amíg aranybarnára sül a tetején tovább sütjük !
  Rizzsel tállajuk, vagy zöld salátával 🙂

  Jó étvágyat kívánok hozzá !

  Hasonló bejegyzések