♕ Janka Tortája ♕ – “Banános csoda”

Ezt a süteményt Keresztanyukámmal, akit egyébként én tanítottam meg piskótát sütni, készítettük az unokatesóm Janka névnapjára, és elsöprő sikert aratott! Mind a család körein belül, mind pedig az Instagram galériámban kapott like-ok számát nézve !


Hozzávalók:

1db kis Hulala
250gramm áfonya
2cs banános pudingpor
5-6 banán

Piskótához:
4 tojás
15dkg cukor
15dkg liszt
1 dl víz
kakaópor
1 cs sütőpor



Elkészítés

A tojásfehérjéket egy tálban felvered, és egy másik tálban a összekevered a sárgáját a cukrot,sütőport, lisztet és a vizet, és ha csokis piskótát szeretnél akkor a kakaóport is nyilván 🙂 

A felvert fehérjét hozzákevered fakanállal, de óvatosan , hogy ne törd össze a habot, különben piskóta tekercshez való tésztát sütsz, nem torta alapot 🙂
Bélelj ki egy tortaformát sürőpapírral és az alját pakold ki banán szeletekkel, És öntsd rá a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokra. 20 perc alatt sül meg kb, de a tűpróba úgyis megmondja mikor van készen 🙂

Tedd be sülni és amikor már majdnem kész pakolj még egy sor banánt a tetejére és tedd vissza 3-4 percre ezalatt rá fog karamellizálódni, majd ha készre sütötted vedd ki és hagyd hűlni. 

Addig főzd meg a banános pudingot (új íz) és hagy ezt is kihűlni, de mikor kész dobálj bele egy marék áfonyát ,viszont ezután már ne kevergesd mert összetöröd őket és úgy nem lesz szép benne a krém 🙂 
Ha kihűlt a piskóta borítsd fejre egy konyha ruhán és szépen húzd le róla a sürőpapírt, a konyharuha segítségével vissza is tudod gyorsan fordítani, pakold a tálra amin szervírozva lesz és kend meg a kihűlt pudinggal 🙂 Verd fel a kisdobozos hulala habot a tetejére két kanál porcukorral és ezt kend még rá, majd díszítsd a megmaradt áfonyával.

Jó étvágyat hozzá !

Vélemény, hozzászólás?