Petra Kedvence ❤️ Ⓡ

Ezt a fogást elárulom, hogy egy portugál anyukánál láttam Instagrammon, de mivel nem beszélek portugálul a receptet nekem kellett kitalálni hozzá, mert csak a külső volt megszabva, de azt azért siker lett 🙂 

A kishúgom azóta is minden hétvégén ezt akarja enni amikor hazajövök az Szegedről ! Ezért is lett ez a recept neve !
Pedig nagyjából 200 forint az elkészítési költsége egy főre, de ettől még finomabb !

Hozzávalók : 4 főre

500g spagetti tészta
5 pár virsli
Szósz:
1 kis doboz tejföl
1/2 ek fokhagyma por
1ek majonéz
1 csipet só és bors

Elkészítés:

A virsliket 1,5-2 cm vastag kis korongokra vágod és a tésztát ketté törve átszúrkálod rajta még nyers állapotban. Egy virslibe 5-6 tésztánál nem kell több bele,mert szétnyomja. Ehhez a recepthez különösen ajánlom a durum , vagyis tojás nélküli tésztát, mert sokkal gyorsabban megfő így nem reped szét a visli sem a tálalás előtt 🙂
A szósz nagyon egyszerű csak összekevered a hozzávalókat és hagyod kicsit állni, annyi pont elég ameddig a tészta kifő!
A forrásban lévő sós olajos vízbe így dobálod bele a kis süniket , akik maximum 5-6 perc alatt megfőnek! A tényérra pedig már szervírozhatod is a szűrés után ! Mellé egy kis szósz és kész is ! maximum 20 perc alatt vacsora van az asztalon amibe senki nem fog belekötni, ebben biztos lehetsz !
Plusz csavar lehet a történetben ha chilis vagy sajtos virslit főzöl meg az egy kis meglepetés lehet a családnak ! Díszítésképpen nyugodtam mehetnek mellé friss zöldségek !

Jó étvágyat hozzá !

Vélemény, hozzászólás?