Újabb nagy családi kedvenc receptjét tárom elétek, amelyet még anyukám tanult mikor ő volt enniy idős mint én most 🙂
500g spagetti
25 dkg sonka ,vagy szalonna
20 dkgsajt
2 dl főzőtejszín
2 db egész tojás
só
bors
Elkészítés:
A tésztát redesen kifőzzük a sós olajos vízben, ahogy szoktuk. Leszűrjük és visszatesszük az üres lábosba.
Amíg fő a tészta addig a tojást, a tejszínt és a reszelt sajtot egy kis tálban összekevered, és beízesíted a sóval és a borssal, vigyázz, mert ha esetleg jókis kolozsvári szalonnát vagy hasonló sós típusú szalonnát választottál akkor az alapból is sós, el ne fűszerezd nekem, mert egy életre elmegy tőle a kedved!
Pedig kár lenne kihagyni ezt a remek fogást 🙂
Amikor kész a tészta és ott várakozik az üres lábosban akkor újra gyújtsd be a sütőt és öntsd rá a kis tálban levő keveréket , majd keverd hozzá a felkockázott húst. Addig főzd amíg a tojás meg nem sül, akkor elázárod és máris tálalhatod a vacsorát / ebédet ! Én a biztonság kedvéért a tetejére is szoktam tenni sajtot, az nem ronthat rajta 🙂