Grissini – avagy a Fornettis kedvenc házilag :)

Ez nálunk nagy kedvenc ha délutáni ropogtatni valóról van szó ! Nagyon sok lesz belőle és hihetetlen gyorsan elfogy 🙂 Alig tudtam megmenteni a kép erejéig őket ! De azért sikerült 🙂

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3dkg friss élesztő
2ek só
4ek olaj
3dl langyos víz

Tetejére

1 tojás
szezámmag vagy sajt, esetleg magok

Elkészítés :

a lisztet a sót, olajat és a vizet összekeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, majd kézzel vagy kézi mixer dagasztó karjával fényes tésztát dagasztunk belőle, amíg elválik az edény falától.
Konyharuhával letakarjuk és szoba hőmérsékleten jó fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
Diónyi gombócokat tépünk belőle le hosszú rudakká sodorjuk, vagy simán elnyújtjuk a nyújtófával és pizzavágóval felszeleteljük , megkenjük a tojással és rászórjuk a választott feltétet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokon 10-15 perc alatt pirosra sütjük őket.
Több féle szósz készíthetünk hozzá, nálunk kettő bevált van ezek receptje :

Fokhagymás:

6ek tejföl
1/2ek fokhagyma por vagy 2 gerezd fokhagyma
1/4 tk só
2ek majonéz

Csípős: 

4ek ketchup
1ek ErősPista
1tk chili por
Ezeket összekevered és állni hagyod, célszerű a grissini elkészítése előtt, mert mire megsül már eheted is őket !

Jó étvágyat hozzá !

Vélemény, hozzászólás?