Fokhagyma krémleves

Hozzávalók



15 gerezd fokhagyma 

2 ek olíva olaj

2 ek liszt

0,5 liter víz

1db húsleves kocka

3 dl tej

bors


    A tetejére:


    Pirítós kockára vágva

    1 db bacon csíkokra vágva
    Sajt reszelve 




      Elkészítés

      Megpucolod 15 gerezd fokhagymát, és szépen lereszeled. Egy nagyobb fazékban 2 kanál olíva olajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórod a 2 evő kanál lisztet, végül felöntöttem fél liter vízzel és beledobod a húsleves kockát is. 
      Hozzáöntesz még 3 deci tejet vagy tejszín is lehet azzal még krémesebb állagot kapsz a végén, megsózod, borsozod és kb 10 percig kevergeted, de látod majd ha besűrűsödik. 

      A tetejére a feltétek közül választhatsz, bár ha mindet ráteszed akkor sem lesz semmi baj 🙂 A képeken én cipóban tálaltam , hiszen úgy az igazi !



      Jó étvágyat hozzá !

      – Palkó –

      Vélemény, hozzászólás?