Hozzávalók
15 gerezd fokhagyma
2 ek olíva olaj
2 ek liszt
0,5 liter víz
1db húsleves kocka
3 dl tej
só
bors
A tetejére:
Pirítós kockára vágva
1 db bacon csíkokra vágva
Sajt reszelve
Elkészítés
Megpucolod 15 gerezd fokhagymát, és szépen lereszeled. Egy nagyobb fazékban 2 kanál olíva olajon megpirítottam a fokhagymát, majd rászórod a 2 evő kanál lisztet, végül felöntöttem fél liter vízzel és beledobod a húsleves kockát is.
Hozzáöntesz még 3 deci tejet vagy tejszín is lehet azzal még krémesebb állagot kapsz a végén, megsózod, borsozod és kb 10 percig kevergeted, de látod majd ha besűrűsödik.
A tetejére a feltétek közül választhatsz, bár ha mindet ráteszed akkor sem lesz semmi baj 🙂 A képeken én cipóban tálaltam , hiszen úgy az igazi !
Jó étvágyat hozzá !
– Palkó –