Dunai Hullám

Hozzávalók :

Kb. 26 szelethez

Tészta

38dkg vaj
25dkg krisztálycukor
7tojás
25dkg liszt
2cs sütőpor

Csokoládés részhez :

4ek kakaópor
3ek tej
30dkg meggy





Krém : 

20 dkg vaj
4ek cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
2cs vaniliás cukor
4dl tej

Máz:

25 dkg étcsoki
2ek olaj



Elkészítés :


A tésztához a vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe(30×40) tesszük. A másik felébe belekeverjük a kakaós tésztához szükséges hozzávalókat és a sárgára kenjük a tepsiben. Erre a masszára dobáljuk a lecsepegtetett kimagozott meggyet. Majd előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük 200 fokon.
Ezután kihűtjük. Amíg hül megcsináljuk a krémeket 🙂

Bár ha kevés az idő előtte készítsd el a krémet, hogy mire kihűl minden már pakolhasd össze.

A krémhez a pudingot a vaníluás cukorraés a tejből egy nagy lábasban sűrűre főzzük. Ezt én mindig minél nagyobb lábasban csinálom, mert nagyob felületen hamarabb kihül majd. Vagy hideg vízbe is teheted ha még jobban sürget az idő ! Fontos , hogy a massza teljesen elhűljön különben megolvasztja majd a vajat.
Amíg ez hül addig a cukrot a vajjal kikeverjük és habverővel csomómentesre keverjük. Az így elkészült masszát a tésztára simítjuk egyenletesen.

A mázhoz a csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk. azért kell az olaj, mert így fényesebb és egyszerűbben kenhetőbb lesz majd. Egy villával vagy a kenyérvágó késsel pedig hullámkat rajzolunk a csokiba.

Ezután hűtőben dermesztjük és szeleteljük.
Sajnos nekem a kéen levőt nem volt időm dermeszteni, mert nem várták meg amíg kihült, megették ahogy volt 🙂 Mivel nekik az íze a fontos nem a külső, de majd legközelebb akkor csinálok ha nincsenek itthon XD

Jó szórakozást !
– Palkó –

Vélemény, hozzászólás?